This Barbie behöver en ansiktsbehandling

This Barbie behöver en ansiktsbehandling

Chefredaktör Liv Lövendahl hyllar hösten och gläds åt att semesterstängda kliniker är ett minne blott.

En sak ska vi ha klart för oss: Du blir inte snygg av att ha semester.
Fantastiska planer på tillräcklig sömn, fräscha fruktsallader och långa joggingturer ersätts inte sällan av sena nätter, skräpmat (det är ju ändå semester) och på sin höjd en hasande promenad i flip-flops eftersom det ÄR ju ändå semester.

Kombinera ovanstående med semesterstängda kliniker och salonger och du har ett perfekt recept för desperation. Min vän, vi kan kalla henne H, ringde mig och klagade sin nöd. Efter 8 år av månatliga besök på samma salong hade risig planering och Hs bristande insikt om att även kliniker behöver ta ledigt orsakat ett avbrott i detta väloljade maskineri. Katastrof. H meddelade att hon bestämt sig för att ”experimentera lite med portömning” efter att hon hade ”sett en cool grej på TikTok”.

Som initierad skönhetsfantast och/eller yrkesverksam inom estetik inser du att det här gick käpprätt åt en, ska vi säga, ”lite spänd stämning” när min vän äntligen fick tid hos sin hudterapeut, som tydligen ”inte blev arg, men besviken”. Det har talats om någon form av laser/syra-program för att komma tillrätta med de ärr och pigmentförändringar H tillförskansat sig genom sitt experimenterande.

Oh well. Personligen skulle jag aldrig våga ge mig på något experimenterande eftersom jag hyser mycket stor respekt för samtliga utövare inom det estetiska fältet och dessutom är rätt konflikträdd. Min närtid är därför fullbokad med spännande behandlingar och kurer som ska sudda ut alla spår av eventuellt semester-slarv.

Med det sagt: Hurra för hösttermin och öppna salonger och kliniker som ser till att vi kan vara våra bästa och snyggaste jag. Vi älskar er. Jag menar det verkligen!

Vår kärlek syns som vanligt genom passionerade skildringar av allt (rubbet) som försiggår på kliniker och salonger. I Dagens Estetik finner du allt du behöver veta om behandlingar, plastik, trender och ”do’s and don’ts”. Vi bjuder dessutom på en imponerande Expertpanel, intressanta frågeställningar, personliga berättelser och möten med branschens bästa. Vi har kort sagt mycket kul framför oss i höst!

Kram,
Liv

Ps. Om du har något spännande att berätta eller helt enkelt bara vill hänga med oss – hör av dig snälla du! (länk till en uppsjö av kontaktuppgifter)

Hörs!

Dela med dig av den här artikeln!

Skönheten och Lågkonjunkturen

STORIES|

I tider av ekonomisk oro och osäkerhet är det vanligt att människor drar åt svångremmen och gör vad de kan för att minska sina utgifter. Nyss nämnda svångrem verkar dock inte drabba skönhetsbranschen i någon högre utsträckning. Varför?

Mommy Makeover – min upplevelse

STORIES|

Efter två graviditeter och flera års tvekan beslutade sig Sheila för att genomgå en så kallad ”Mommy Makeover”. Följ med när hon berättar om sina erfarenheter och ta del av Sheilas bästa tips inför en eventuell operation.

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?