Mommy Makeover, Min Berättelse

Mommy Makeover – min upplevelse

Sheila Motaghi är VD och grundare av VanityClinics, en av Sveriges ledande kliniker inom avancerad hudvård och resultatinriktade behandlingar. Efter två graviditeter och flera års tvekan beslutade sig Sheila för att genomgå en så kallad ”Mommy Makeover”. Följ med när hon berättar om sina erfarenheter och ta del av Sheilas bästa tips inför en eventuell operation.

Mommy Makeover – Sheila berättar

Just nu i detta ögonblick sitter jag i soffan med kompressionsbehå och korsett. Nu undrar ni väl vad jag har gjort, och eftersom jag vet att jag är långt ifrån ensam i att fundera över plastikkirurgi, så ska jag dela min resa med er.

Ni vet hur det är efter att man fått barn – kroppen förändras och man är inte alltid så sams med denna förändring. Jag födde båda mina barn med kejsarsnitt och mitt andra snitt var inte så väl utfört. Jag blev sydd snett och det blev ”en liten bulle” kvar längst ner på magen.

Hård träning, bra kost och behandlingar med estetisk apparatur har till viss del hjälpt mig att få tillbaka min kropp, men ”den lilla bullen” på magen satt envist kvar och brösten hade dessutom blivit mindre av all viktnedgång. Jag var redo att en gång för alla få ordning på det här!

Det som hindrade mig var framförallt tre saker:

  1. Osäkerhet kring vem jag skulle vända mig till.

Man kan tro att det borde vara lätt för mig att välja kirurg eftersom jag arbetar i skönhetsbranschen. Sanningen är att jag både ser och hör saker som gör det väldigt svårt för mig att känna förtroende för någon. Faktum är att förtroende faktiskt är det viktigaste när vi väljer behandlare, oavsett om vi ska genomgå en enkel ansiktsbehandling eller ett större kirurgiskt ingrepp. Innan jag hittade rätt var jag på flera konsultationer, både i Sverige och i utlandet.

  1. Min skräck för narkos.

När jag väl hittat rätt kirurg frågade jag rakt ut om hur stor risken egentligen är att inte vakna upp ur en narkos. Han svarade med ett skratt att risken att bli påkörd på gatan är mycket större. Jag kände mig tryggare bara genom att få skratta en stund tillsammans med honom.

  1. Min rädsla för opersonliga sjukhusmiljöer.

För att råda bot på det här hade jag två konsultationer med plastikkirurgen, två samtal med narkosläkaren och fick ständigt snabb återkoppling vid frågor från hela teamet. Till slut kände jag mig trygg nog att ta ett beslut och boka tid. När operationsdagen kom så var jag naturligtvis nervös, men samtidigt glad och förväntansfull. Väl nere på avdelningen blev jag så positivt överraskad, det kändes som att komma in på ett spa med vacker inredning.

Operationsdags!

Jag fick byta om och slå mig ner i den mysiga miljön för att varva ner. Kirurgen tog emot mig, vi gick igenom hela ingreppet så att jag kände mig trygg. Efter det kom narkosläkaren och även han såg till att jag fick all information jag behövde för att känna mig lugn.

Yes, nu var det dags och jag minns att jag somnade medan jag skrattade tillsammans med narkosteamet. Operationen gick väldigt bra och jag fick stanna kvar en natt. Jag hade gärna stannat två nätter till eftersom jag blev så väl omhändertagen. Efterföljande dagar har sköterskan ringt mig varje dag för att se hur jag mår och fråga om allt känns bra. Precis som det ska gå till! Jag är otroligt glad över mitt beslut, mitt val av klinik och kirurg. Alla jag har mött är fantastiskt trevliga, professionella och hjälpsamma.

”Jag är otroligt glad över mitt beslut och mitt val av klinik och kirurg”, säger Sheila.

Om du som läser det här funderar på en operation, vill jag gärna dela med mig av mina tre bästa tips innan du bestämmer dig.

  1. Behöver du en operation? 

Jag vill först säga att jag tycker att plastikkirurgi är något man verkligen ska fundera över och vara säker på att man är i behov av. Att lägga sig under kniven och genomgå narkos är inget du vill eller bör utsätta din kropp för flera gånger om. Så börja med att ta reda på om det finns andra alternativ, exempelvis avancerade estetiska behandlingar, träning och bra kost. Fundera över hur viktigt och avgörande denna förändring är för dig och ditt välmående.

2. Välj kirurg med omsorg!

Läs på om personens bakgrund, utbildning och erfarenhet. Kom ihåg att ta hjälp av recensioner. Boka konsultationer och var inte rädd för att ha flera konsultationer med samma person. Det finns inga dumma frågor och ingen förväntar sig att du ska veta allt. Din magkänsla kommer att tala om för dig när du har hamnat hos rätt person.

3. Tänk på eftervården!

När du väl kommer hem, har ont och är orolig över både det ena och det andra så kommer du att vilja ha en person som svarar och återkopplar snabbt. Så ställ frågor om hur kliniken sköter eftervården och vem som är din kontaktperson dygnet runt.

Lycka till och ta hand om dig!

Dela med dig av den här artikeln!

Skönheten och Lågkonjunkturen

STORIES|

I tider av ekonomisk oro och osäkerhet är det vanligt att människor drar åt svångremmen och gör vad de kan för att minska sina utgifter. Nyss nämnda svångrem verkar dock inte drabba skönhetsbranschen i någon högre utsträckning. Varför?

Mommy Makeover – min upplevelse

STORIES|

Efter två graviditeter och flera års tvekan beslutade sig Sheila för att genomgå en så kallad ”Mommy Makeover”. Följ med när hon berättar om sina erfarenheter och ta del av Sheilas bästa tips inför en eventuell operation.

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?