Check it out! Listorna som tryggar din behandling

Dags för besök på klinik eller salong? Spännande! Men du – kolla in Dagens Estetiks checklistor innan du skuttar iväg och bokar behandling.

För att du ska få ut det mesta av din estetiska behandling är det bra, för att inte säga nödvändigt, att du tar reda på vad som krävs av dig och din behandlare för ett lyckat resultat.

Följande listor hjälper dig att få koll på viktiga punkter att checka av tillsammans med:

Sola smart!

Den får oss att må bra, stärker vårt immunförsvar och kan hjälpa till att lindra flera hudåkommor. Men solen står också för ungefär 80% av hudens för tidiga åldrande.

Grundkurs i: Exosomer

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?