2-1024-IMG_3183

Gilly i närbild. Utan filter. Utan makeup.

Vetenskap och rena ingredienser hos AlumierMD

Det Brittisk-Kanadensiska hudvårdsmärket AlumierMD (MD står för Medical Grade) grundades 2016 och har redan etablerat sig som ett av marknadens snabbast växande salongsmärken.

Lagom till Sverigepremiären passade vi på att ta en pratstund med Gillian (kalla mig Gilly!) Rafferty, AlumierMDs European Senior Clinical Educator.

Vad menar ni med att Alumier är Medical Grade?

Medical Grade-hudvård innebär att produkterna är framtagna för specifika tillstånd eller behov, exempelvis akne, rynkor eller rosacea. Inga konstigheter, bara vetenskap, beprövade metoder och rena ingredienser.

EverActive C&E

EverActive C&E™ + Peptide – potent och kliniskt testat serum.

Vad innebär ”rena ingredienser”?

Idag är det lika viktigt att säga vad som inte finns i produkterna som att berätta vad de faktiskt innehåller. AlumierMD undviker exempelvis parfym, färgämnen, PEG, parabener, sulfater och ftalater. Vi har inga onödiga grejer, men gott om säkra och högeffektiva ingredienser i optimala koncentrationer.

Ju starkare desto bättre?

Absolut inte! En för stark koncentration kan få katastrofala följder. Optimal koncentration betyder perfekt anpassad för olika behov. Det är därför det är nödvändigt att våra produkter alltid säljs av utbildad personal som kan skräddarsy rätt behandlingsprogram för varje enskild klient.

Berätta om AlumierMDs salongsbehandlingar!

Våra kliniker erbjuder avancerade och effektiva behandlingar anpassade för olika tillstånd. Exempelvis har vår kemiska peeling fått mycket uppskattning för sina häpnadsväckande resultat trots minimalt med obehag för klienten.

Var kan jag hitta AlumierMDs produkter?

På salonger som utför våra behandlingar. Det är viktigt att komma ihåg att det här är ett genomtänkt koncept med flera steg som allihop behövs för önskat resultat. AlumierMDs produkter för hemmabruk är ett komplement till salongsbehandlingar, inte en ersättning.

Avslutningsvis, vilken är din favvo-produkt just nu?

Jag är så förälskad i EverActive C&E™ + Peptide, ett c-vitaminserum som ger helt fantastiska resultat. C-vitaminpulvret förvaras i korken och aktiveras först när det kommer i kontakt med serumet. Jag kan prata i en evighet om den här produkten, men det är först när du provar som du kommer att förstå hur coolt den är!

Solskyddskräm är enligt Gilly en ”Non-negotiable product”. AlumierMDs solskydd går att anpassa för både hudfärg och hudtyp.

Really… Trodde faktiskt att du skulle säga något om solskydd…

(Sträng blick från Gilly)

Solskydd är vad vi brukar kalla en ”non-negotiable product”. Om jag hör att en klient börjar svamla om att hen inte behöver solskydd avslutar jag samtalet. Då har vi helt enkelt inget att prata om.

Naturligtvis instämmer vi och passar på att tipsa om AlumierMDs solskydd – samtliga fräscht fria från kemiska filter.

Dela med dig av den här artikeln!
  • SHRs ordförande Vanessa Löhndahl

Skönhetsproffs i närbild: Vanessa Löhndahl

NÄRBILD|

Nytillsatt ordförande för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) Vanessa Löhndahl är auktoriserad hudterapeut, innehar gesällbrev i hudterapeutyrket och är därtill utbildad makeupartist. Självklart är vi nyfikna på att ta reda på hur Vanessas dagliga skönhetsrutin ser ut och vad hon tycker att man ska tänka på vid val av skönhetssalong.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Skönhetsproffs i närbild: Camilla Björck

NÄRBILD|

Hudterapeuten Camilla Björck innehar gesäll- och mästarbrev i både hudvård och makeup. Camilla arbetar sedan 15 år tillbaka på Yrkeshögskolan i Landskrona som inhyser Sveriges äldsta, tillika enda kommunala, Hud- och spaterapeututbildning.  Nu ska vi ta reda på allt om denna skillade skolfrökens syn på beauty! 

  • fundersam tjej

Kanyl eller cannula? Allt om när, hur och varför

NÄRBILD|

Vad är det egentligen för skillnad mellan vass kanyl och rundad cannula? När används den ena och när är den andra att föredra? För att få klarhet i dessa frågor har vi vänt oss till Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, legitimerad sjuksköterska och erfaren injektionsbehandlare.

Skönhetsproffs i närbild: AnnaKarin Wahlberg

NÄRBILD|

AnnaKarin Wahlberg är auktoriserad hudterapeut med mästarbrev och en stor erfarenhet i bagaget. Hon har både drivit en hudvårdsklinik och skapat ett eget hudvårdsmärke. Efter att ha skrivit boken Hudnära – hudterapeuternas hemligheter tillsammans med Elin Fagerberg startade de en podcast om skönhet – Hudvårdsdjungeln. Vi tar reda på allt om detta hud-proffs egna rutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?