berns

Stockholm Beauty Week – ”Tonvis med inspiration”

Den 30 maj bjuder Stockholm Beauty Week in till Berns för en färgsprakande kickoff inför sommaren.

Höst och vår bjuder Stockholm Beauty Week på en inblick i det bästa och senaste skönhetsbranschen har att erbjuda, alltid levererat i en läcker miljö. Denna gång på vackra Berns där tre våningar bjussar på hardcore B2B, fräscha nyheter, behandlingar, mingel, mode och (!) – Dagens Estetiks spännande panelsamtal.

Maria Forssén är pepp på allt inför vårens SBW!
Foto: Katriina Mäkinen @mognapersikan

Vi kontaktade vår vän Maria Forssén, grundare av Stockholm Beauty Week, för att ta pulsen på henne inför nästa veckas event.

Vad kan man förvänta sig av vårterminens Stockholm Beauty Week?

Man kan och ska förvänta sig tonvis med inspiration! Det här är en kickoff inför sommaren där vi nätverkar och får koll på kommande trender. Även om det naturligtvis blir en hel del kindpussande och mingel, så är det här ett forum där skönhetsbranschen verkligen kan visa framfötterna. Stockholm Beauty Week är en inkluderande tillställning där en nybörjare inom beauty är lika välkommen som en etablerad klinik.

Har du något tips till en förstagångsbesökare?

Det kan vara bra att få en överblick innan man kastar sig in i vimlet. Det är mycket som pågår och du behöver få koll på vad som händer så att du inte missar något. Nu hoppas vi att vädret är på vår sida, men tänk på att begränsa ytterkläderna till ett minimum.

Vad är du mest pepp på?

Allt! Det är väldigt roligt att Stockholm Beauty Week intar anrika Berns och jag är säker på att stadspulsen letar sig in bland all beauty. Jag är naturligtvis jättestolt över våra fantastiska utställare, både välkända favoriter och nya bekantskaper. Vi har också intressanta talare i hörsalen, Dagens Estetiks Expert-Panel, Maxjennys modevisning och cool club-stämning med musik och live graffiti-konst av Malin Myagi. Det kommer bli fantastiskt!

Det är klart att det blir Maria! Vi ses där!

Dela med dig av den här artikeln!
  • SHRs ordförande Vanessa Löhndahl

Skönhetsproffs i närbild: Vanessa Löhndahl

NÄRBILD|

Nytillsatt ordförande för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) Vanessa Löhndahl är auktoriserad hudterapeut, innehar gesällbrev i hudterapeutyrket och är därtill utbildad makeupartist. Självklart är vi nyfikna på att ta reda på hur Vanessas dagliga skönhetsrutin ser ut och vad hon tycker att man ska tänka på vid val av skönhetssalong.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Skönhetsproffs i närbild: Camilla Björck

NÄRBILD|

Hudterapeuten Camilla Björck innehar gesäll- och mästarbrev i både hudvård och makeup. Camilla arbetar sedan 15 år tillbaka på Yrkeshögskolan i Landskrona som inhyser Sveriges äldsta, tillika enda kommunala, Hud- och spaterapeututbildning.  Nu ska vi ta reda på allt om denna skillade skolfrökens syn på beauty! 

  • fundersam tjej

Kanyl eller cannula? Allt om när, hur och varför

NÄRBILD|

Vad är det egentligen för skillnad mellan vass kanyl och rundad cannula? När används den ena och när är den andra att föredra? För att få klarhet i dessa frågor har vi vänt oss till Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, legitimerad sjuksköterska och erfaren injektionsbehandlare.

Skönhetsproffs i närbild: AnnaKarin Wahlberg

NÄRBILD|

AnnaKarin Wahlberg är auktoriserad hudterapeut med mästarbrev och en stor erfarenhet i bagaget. Hon har både drivit en hudvårdsklinik och skapat ett eget hudvårdsmärke. Efter att ha skrivit boken Hudnära – hudterapeuternas hemligheter tillsammans med Elin Fagerberg startade de en podcast om skönhet – Hudvårdsdjungeln. Vi tar reda på allt om detta hud-proffs egna rutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?