Elin Holmén

Elin 0-red

Elin Holméns bästa tips för att få ut bästa möjliga resultat av sin behandling? ”En ärlig, bra och långsiktig relation med din terapeut.”

Behandlingsplanera rätt i soltider

Nu går vi ljusare tider till mötes. Fantastiskt på många sätt naturligtvis, men vi nordbor tenderar att behöva ett varningens ord på vägen innan vi obetänksamt ger oss ut bland hätska solstrålar.

Vi kontaktade Elin Holmén, Klinikchef på välrenommerade Spa Halmstad, för att ta reda på vad det är som gäller.

Berätta om Spa Halmstads utbud!

Utöver klassiska ansiktsbehandlingar, massage och nagelvård är vi även specialiserade inom avancerade laser-, plasma- och injektionsbehandlingar.

Är det här saker man kan göra oavsett årstid?

Mycket kan man absolut njuta av året runt. En del behandlingar, exempelvis olika former av laser, skulle jag nog svara ”Nja” på. Det kan vara bra att göra ett uppehåll under våren och sommaren.

Du låter lite tveksam?

Om jag säger såhär: Terapeuter här i norden tar ansvar för klientens levnadssätt. Här räknar man med att vi blir så glada när solen visar sig att man glömmer bort att skydda sig som man ska. I andra delar av världen där det är sol året om, finns precis samma behandlingar och det går utmärkt att utföra dem.
 
Vilka behandlingar pratar vi om?

Så fort man orsakar en kontrollerad skada, exempelvis med en peeling, microneedling eller laser, så blir huden känsligare. Att utsätta den för sol kan innebära risker på grund av ökad solkänslighet. Exempelvis ökar risken för pigmentering. Vidare är det problematiskt att göra korrekta inställningar vid exempelvis en IPL-behandling om du är solbränd.

Hudscanner

Inför avancerade behandlingar för ansiktet, exempelvis när man arbetar med pigmentering och känslighet, används ofta en hudscanner för att kunna följa hudens framsteg.

Hur lång ”sol-karantän” rekommenderar du innan man beger sig till kliniken?

Det beror naturligtvis på behandling, men en månad innan och en månad efter kan vara rimligt. Det är naturligtvis alltid bäst att rådfråga sin terapeut vad som gäller. Vissa laserbehandlingar för hårborttagning i armhålor och bikini-område brukar gå att skydda relativt problemfritt. Det är alltid en fråga om avvägning när man beslutar sig för att göra ett uppehåll i sin behandlingsplan. Vid just hårborttagning behöver man anpassa sig efter hårsäckens växtfaser för ett fullgott resultat, och det kan vara trist att missa en session.

Om man verkligen vill fortsätta att göra sina behandlingar under våren och sommaren, vad ska man tänka på?

Skydda dig! Hög SPF, skugga och täckande kläder tar dig en bit på vägen. Och prata med din terapeut om vilka möjligheter det finns för just dig. Kom ihåg att en ärlig, bra och långsiktig relation med din terapeut alltid maxar resultatet av din behandlingsplan!

Dela med dig av den här artikeln!
  • SHRs ordförande Vanessa Löhndahl

Skönhetsproffs i närbild: Vanessa Löhndahl

NÄRBILD|

Nytillsatt ordförande för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) Vanessa Löhndahl är auktoriserad hudterapeut, innehar gesällbrev i hudterapeutyrket och är därtill utbildad makeupartist. Självklart är vi nyfikna på att ta reda på hur Vanessas dagliga skönhetsrutin ser ut och vad hon tycker att man ska tänka på vid val av skönhetssalong.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Skönhetsproffs i närbild: Camilla Björck

NÄRBILD|

Hudterapeuten Camilla Björck innehar gesäll- och mästarbrev i både hudvård och makeup. Camilla arbetar sedan 15 år tillbaka på Yrkeshögskolan i Landskrona som inhyser Sveriges äldsta, tillika enda kommunala, Hud- och spaterapeututbildning.  Nu ska vi ta reda på allt om denna skillade skolfrökens syn på beauty! 

  • fundersam tjej

Kanyl eller cannula? Allt om när, hur och varför

NÄRBILD|

Vad är det egentligen för skillnad mellan vass kanyl och rundad cannula? När används den ena och när är den andra att föredra? För att få klarhet i dessa frågor har vi vänt oss till Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, legitimerad sjuksköterska och erfaren injektionsbehandlare.

Skönhetsproffs i närbild: AnnaKarin Wahlberg

NÄRBILD|

AnnaKarin Wahlberg är auktoriserad hudterapeut med mästarbrev och en stor erfarenhet i bagaget. Hon har både drivit en hudvårdsklinik och skapat ett eget hudvårdsmärke. Efter att ha skrivit boken Hudnära – hudterapeuternas hemligheter tillsammans med Elin Fagerberg startade de en podcast om skönhet – Hudvårdsdjungeln. Vi tar reda på allt om detta hud-proffs egna rutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?