Hair!

Hår i fokus! Del 1 – PRP

Börjar de dåliga hår-dagarna bli fler än de bra? Slappna av – det finns ett helt smörgåsbord av smarta alternativ för att uppnå ett tjusigt hårsvall!
I serien ”Hår i fokus” sätter Dagens Estetik (föga förvånande) håret i fokus och gör en djupdykning i allt ifrån nya metoder inom hårtransplantation till trendig PRP.

Vi börjar med att titta närmare på PRP!

De flesta kan nog skriva under på att man vill ha ett friskt och frodigt hår och tusentals kronor spenderas på lyxiga hårprodukter. Trots det upplever många periodvis en försämrad hårkvalitet eller till och med att man tappar ovanligt mycket hår. Faktum är att det inte bara är män som drabbas av håravfall, även kvinnor kan uppleva att de får tunnare hår eller håravfall på grund av exempelvis hormonella förändringar eller medicinering. Men nu ska vi inte prata problem, utan istället fokusera på möjliga lösningar! Låt oss titta närmare på PRP ­– en ”hår-boostande” metod som kan sätta fart på hårsäckarna hos den som behöver lite hjälp på traven med manen.

Blodplasman injiceras med en tunn nål i hårbotten för att stimulera hårsäckarna.

Vad är PRP?
PRP står för Platelet-Rich Plasma och är en teknik som används inom estetisk medicin för att stimulera hårväxt och förbättra hudens utseende och kvalitet. Men här och nu snackar vi hår!

Hur?
Vid en PRP-behandling använder man patientens blod för att stimulera hårsäckarna. Blodet centrifugeras för att separera plasman från de andra blodkomponenterna. Plasman innehåller höga halter av tillväxtfaktorer som kan hjälpa till att stimulera cellförnyelse och vävnadsreparation. Den separerade plasman injiceras sedan i de områden där patienten upplever håravfall.

Hur många behandlingar krävs?
Antalet behandlingar som krävs för att uppnå önskat resultat kan variera beroende på graden av håravfall och individuella faktorer. Vanligtvis rekommenderas flera behandlingar.

Resultat?
Metoden ska stimulera hårsäckarna och göra dem mer aktiva. PRP-tekniken har visat sig vara säker, effektiv och har dessutom få biverkningar.

Tänk på!

  • Det är viktigt att notera att PRP inte är en mirakellösning för all hårförlust. Behandlingens effektivitet kan variera beroende på individuella faktorer som ålder och grad av håravfall.
  • Vanligtvis krävs flera behandlingar med PRP för att uppnå önskat resultat.
  • Som vanligt är det viktigt att välja en erfaren och licensierad specialist för att säkerställa ett optimalt resultat och minimera risken för komplikationer.

Dela med dig av den här artikeln!

Är hairline lowering något för dig?

KLINIK|

För att få ett mer harmoniskt ansikte, skapa jämvikt mellan ansiktets övre, mellersta och nedersta del, samt få ett mer balanserat hårfäste väljer allt fler att genomgå en hairline lowering-operation. Men hur går processen egentligen till? För vem är det lämpligt, och vad bör du tänka på? Vi förklarar och reder ut.

Plastik utomlands? Tänk på det här!

KLINIK, NÄRBILD|

Allt fler väljer att korsa landsgränsen för att göra en plastikoperation. Oavsett varför du funderar på en operation utomlands, gäller det att tänka igenom beslutet både en och två gånger innan du bokar biljett. Plastikkirurgen dr Johan Thorfinn, ledamot i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP), berättar varför.

Lip Flip eller filler – vad passar dig?

KLINIK|

I jakten på det perfekta leendet finns ett flertal alternativ att välja mellan. Vad sägs till exempel om en trendig Lip Flip eller klassiska läppfillers? Men vad är egentligen skillnaden mellan dessa två? Vi tar en närmare titt och hjälper dig att lista ut vad som är rätt för just dig.

Plastik utomlands? Tänk på det här!

KLINIK, NÄRBILD|

Allt fler väljer att korsa landsgränsen för att göra en plastikoperation. Oavsett varför du funderar på en operation utomlands, gäller det att tänka igenom beslutet både en och två gånger innan du bokar biljett. Plastikkirurgen dr Johan Thorfinn, ledamot i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP), berättar varför.