Robin (Elecktra) Werner

Foto: Theresia Jatta Kölin

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

Av: Elin Fagerberg

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Vad är skönhet för dig? 

Det är jättemycket. Skönhet för mig är både ett konstnärligt uttryck och eget välmående. Makeup är det som dyker upp först i mitt huvud. Det är min stora passion och det jag har jobbat med i hela mitt vuxna liv. Skönhet är en stor del av mitt liv men makeup är inte bara skönhet för mig utan kan vara en förvandlingsprocess. Drag handlar ju till exempel om uttryck, konstnärskap och förvandling.

Finns det någon skönhetsrutin som du aldrig skulle tumma på? 

I mitt artisteri så spelar makeup störst roll, men som mig själv så är daglig hudvård det viktigaste. Jag har en ganska fulländad hudvårdsrutin. Ibland använder jag en essens beroende på hur mycket tid jag har, men serum, oftast med återfuktande egenskaper, blir det alltid. Ögonkräm är ”en no-miss” och en rik, hederlig fuktkräm vill jag alltid ha nära till hands. Skrubb och ansiktsmask cirka en gång i veckan. När jag började med drag i sena tonåren låg allt fokus på sminket. Det kostade mycket pengar med smink, peruker och kläder, så när jag skulle sminka av mig alla lager var YES diskmedel perfekt tyckte jag. Men det var många år sedan, det skulle jag aldrig göra idag!

Hur regelbundet besöker du en skönhetssalong och vad gör du där?

Jag besöker en frisörsalong ungefär en gång i månaden och då blir det en klassisk herrklippning. Jag har inte varit på en ansiktsbehandling på många år. Det är nog lite ”skomakarens barn” och jag har dessutom bra koll på vad mitt ansikte behöver själv.

Finns det någon behandling du är nyfiken på? 

Jag skulle gärna vilja prova microneedling eller annan estetisk behandling som boostar eller fuktbombar huden. Det är spännande med olika estetiska behandlingar. Men jag vill inte hamna i ett trendträsk och är rädd att jag ska ångra mig.

Vilken är din favoritbehandling och varför?

Jag gör sällan behandlingar, men jag tycker om att få skridskobane-panna med hjälp av botox. Huden är canvasen jag målar på och jag vill ha ett utslätat papper, inte ett skrynkligt. Jag har gjort Botox från och till i sisådär 5 år.

Vilken behandling tror du skulle vara Elecktras favorit?

Det är svårt att svara på. Även om Elecktra är en karaktär på scen så är det ändå jag. Jag framhäver alltid läppar och kindben när jag är dragsminkad, så fillers skulle hon nog använda. Och kanske Profhilo, något som jag också är nyfiken på. Jag själv är för snål, men Elecktra hade nog ”unnat saj”.

Finns det någon behandling du aldrig skulle göra? 

Tatuering i ansiktet. Jag har inte ens funderat på kosmetisk tatuering eftersom jag aldrig använder makeup som ska synas i vardagen. Microblading hade jag kanske kunnat tänka mig om jag av någon anledning skulle tappa eller förlora mina egna bryn.

Vilket är ditt bästa tips när man ska välja klinik eller salong?

Jag är inte så erfaren, men jag skulle alltid kolla upp så att behandlaren är certifierad inom sitt område. Kliniken eller salongen måste kännas seriös och ha utbildad personal. När jag gör botox kollar jag alltid upp hur kommunikationen från företaget ser ut. Det får inte vara några stavfel eller liknande. 

Dela med dig av den här artikeln!
  • SHRs ordförande Vanessa Löhndahl

Skönhetsproffs i närbild: Vanessa Löhndahl

NÄRBILD|

Nytillsatt ordförande för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) Vanessa Löhndahl är auktoriserad hudterapeut, innehar gesällbrev i hudterapeutyrket och är därtill utbildad makeupartist. Självklart är vi nyfikna på att ta reda på hur Vanessas dagliga skönhetsrutin ser ut och vad hon tycker att man ska tänka på vid val av skönhetssalong.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Skönhetsproffs i närbild: Camilla Björck

NÄRBILD|

Hudterapeuten Camilla Björck innehar gesäll- och mästarbrev i både hudvård och makeup. Camilla arbetar sedan 15 år tillbaka på Yrkeshögskolan i Landskrona som inhyser Sveriges äldsta, tillika enda kommunala, Hud- och spaterapeututbildning.  Nu ska vi ta reda på allt om denna skillade skolfrökens syn på beauty! 

  • fundersam tjej

Kanyl eller cannula? Allt om när, hur och varför

NÄRBILD|

Vad är det egentligen för skillnad mellan vass kanyl och rundad cannula? När används den ena och när är den andra att föredra? För att få klarhet i dessa frågor har vi vänt oss till Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, legitimerad sjuksköterska och erfaren injektionsbehandlare.

Skönhetsproffs i närbild: AnnaKarin Wahlberg

NÄRBILD|

AnnaKarin Wahlberg är auktoriserad hudterapeut med mästarbrev och en stor erfarenhet i bagaget. Hon har både drivit en hudvårdsklinik och skapat ett eget hudvårdsmärke. Efter att ha skrivit boken Hudnära – hudterapeuternas hemligheter tillsammans med Elin Fagerberg startade de en podcast om skönhet – Hudvårdsdjungeln. Vi tar reda på allt om detta hud-proffs egna rutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Sant eller falskt om laser – vi ställer frågor och avlivar myter

KLINIK|

Hårborttagning, hudföryngring eller borttagning av pigmentfläckar – möjligheterna är till synes oändliga när det kommer till laser som behandlingsmetod. Men vad ska du egentligen tänka på innan du kastar dig iväg för en behandling? Vi har pratat med Sara Ladelfa, hudterapeut med gedigen erfarenhet av laser, som reder ut några av de vanligaste frågorna.