Malin Tivlin

Foto: David Gimlin

Skönhetsproffs i närbild: Malin Tivlin

Malin Tivlin är inte bara auktoriserad hudterapeut, hon är dessutom ordförande för SHR – Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation. Men hur sköter egentligen detta fullfjädrade hudproffs sin egen hy, och vilka är hennes bästa tips inför en ansiktsbehandling?

Vad är skönhet för dig?

Välbefinnande i både kropp och själ.

Finns det någon skönhetsrutin som du aldrig skulle tumma på?  

Att tvätta bort sminket på kvällen! Vilket för mig betyder: rengöring, toner, serum, ögonkräm och kräm. Allt beroende på vad min hy behöver just nu. Jag anpassar min rutin efter hormonstatus, geografi och allmänt mående. Det borde faktiskt alla göra.

Men du säger inget om solskydd…?

Jo men såklart solskydd! Ofta är det den enda produkt man faktiskt inte kan förhandla bort. Men jag bor i Sundsvall och stora delar av året är solskydd inte det min hy behöver mest av om jag säger så. Med det sagt, så erbjuder solskyddskrämer idag ofta mycket mer än enbart solskydd. Det kan vara fina ingredienser som ger bra med fukt och kanske till och med har lite kosmetiskt utjämnande egenskaper ibland.

Berätta lite mer om hur du anpassar din hudvårdsrutin efter geografi!

Huden behöver olika saker beroende på var man befinner sig och hur varmt, kallt, torrt eller fuktigt det är just där man är. En kräm som funkar fint hemma i kalla Sundsvall kan inte förväntas fungera på samma sätt om jag är på en tropisk semester.

Hur regelbundet besöker du en skönhetssalong och vad gör du där?

För inte så länge sedan hade jag svarat att jag är där varje dag, eftersom jag fram till nyligen drev egen salong. Nu sköter jag mina ansiktsbehandlingar på hemmaplan om jag inte avsätter tid att gå till en kollega som hjälper mig. En gång i månaden blir det en ordentlig porrengöring och mask. Beroende på vad jag har för aktiviteter inplanerade så kanske det blir en kemisk peeling eller något annat lite större också. Jag kör ”touch ups” med ansiktsmask en gång i veckan och håller koll på vad min hy behöver just för tillfället.

Finns det någon behandling du är nyfiken på?

LPG verkar spännande! En djupgående bindvävsmassage låter väldigt intressant tycker jag.

Vilken är din favoritbehandling och varför?

Här måste jag nog säga en klassisk ansiktsbehandling med allt vad det innebär. Porrengöring, mask, lite massage och kanske en frans- och brynfärg. Det här är en behandling som verkligen ger resultat på både in- och utsida tack vare alla ljuvliga endorfiner som pumpar runt i kroppen när man får vila och slappna medan någon pysslar om en.

Finns det någon behandling du aldrig skulle göra?

Så kallad ”semi-permanent foundation”. Att föra ner make up i huden är helt enkelt vansinne och jag skulle aldrig utsätta mig själv eller någon annan för det. Det är en inställning som jag delar med mina kollegor inom SHR.

Vilket är ditt bästa tips när man ska välja klinik eller salong?

Välj en auktoriserad, det vill säga SHR-ansluten, hudterapeut! Då vet du att din behandlare har alla nödvändiga kvalifikationer för att ta hand om dig. Dessutom kan du vara trygg med att en auktoriserad hudterapeut har en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada under, eller till följd av behandlingen. Hos våra terapeuter får du professionell rådgivning, effektiv behandling och trygghet hela vägen.

Tack Malin!

Dela med dig av den här artikeln!

Låg kunskap om skönhetslagen. ”Det måste kännas att inte efterleva lagstiftningen”, menar chefsjuristen.

AKTUELLT, INTERVJU|

Kraven på kliniker som utför estetiska kirurgiska ingrepp och injektionsbehandlingar har ökat sedan IVO fick tillsynsansvar och den nya skönhetslagen trädde i kraft. Få känner dock till vad som egentligen gäller, det konstaterar juristen Ulf H Fröberg som är aktuell med en bok på ämnet.

Låg kunskap om skönhetslagen. ”Det måste kännas att inte efterleva lagstiftningen”, menar chefsjuristen.

AKTUELLT, INTERVJU|

Kraven på kliniker som utför estetiska kirurgiska ingrepp och injektionsbehandlingar har ökat sedan IVO fick tillsynsansvar och den nya skönhetslagen trädde i kraft. Få känner dock till vad som egentligen gäller, det konstaterar juristen Ulf H Fröberg som är aktuell med en bok på ämnet.