Malin Tivlin

Foto: David Gimlin

Skönhetsproffs i närbild: Malin Tivlin

Malin Tivlin är inte bara auktoriserad hudterapeut, hon är dessutom ordförande för SHR – Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation. Men hur sköter egentligen detta fullfjädrade hudproffs sin egen hy, och vilka är hennes bästa tips inför en ansiktsbehandling?

Vad är skönhet för dig?

Välbefinnande i både kropp och själ.

Finns det någon skönhetsrutin som du aldrig skulle tumma på?  

Att tvätta bort sminket på kvällen! Vilket för mig betyder: rengöring, toner, serum, ögonkräm och kräm. Allt beroende på vad min hy behöver just nu. Jag anpassar min rutin efter hormonstatus, geografi och allmänt mående. Det borde faktiskt alla göra.

Men du säger inget om solskydd…?

Jo men såklart solskydd! Ofta är det den enda produkt man faktiskt inte kan förhandla bort. Men jag bor i Sundsvall och stora delar av året är solskydd inte det min hy behöver mest av om jag säger så. Med det sagt, så erbjuder solskyddskrämer idag ofta mycket mer än enbart solskydd. Det kan vara fina ingredienser som ger bra med fukt och kanske till och med har lite kosmetiskt utjämnande egenskaper ibland.

Berätta lite mer om hur du anpassar din hudvårdsrutin efter geografi!

Huden behöver olika saker beroende på var man befinner sig och hur varmt, kallt, torrt eller fuktigt det är just där man är. En kräm som funkar fint hemma i kalla Sundsvall kan inte förväntas fungera på samma sätt om jag är på en tropisk semester.

Hur regelbundet besöker du en skönhetssalong och vad gör du där?

För inte så länge sedan hade jag svarat att jag är där varje dag, eftersom jag fram till nyligen drev egen salong. Nu sköter jag mina ansiktsbehandlingar på hemmaplan om jag inte avsätter tid att gå till en kollega som hjälper mig. En gång i månaden blir det en ordentlig porrengöring och mask. Beroende på vad jag har för aktiviteter inplanerade så kanske det blir en kemisk peeling eller något annat lite större också. Jag kör ”touch ups” med ansiktsmask en gång i veckan och håller koll på vad min hy behöver just för tillfället.

Finns det någon behandling du är nyfiken på?

LPG verkar spännande! En djupgående bindvävsmassage låter väldigt intressant tycker jag.

Vilken är din favoritbehandling och varför?

Här måste jag nog säga en klassisk ansiktsbehandling med allt vad det innebär. Porrengöring, mask, lite massage och kanske en frans- och brynfärg. Det här är en behandling som verkligen ger resultat på både in- och utsida tack vare alla ljuvliga endorfiner som pumpar runt i kroppen när man får vila och slappna medan någon pysslar om en.

Finns det någon behandling du aldrig skulle göra?

Så kallad ”semi-permanent foundation”. Att föra ner make up i huden är helt enkelt vansinne och jag skulle aldrig utsätta mig själv eller någon annan för det. Det är en inställning som jag delar med mina kollegor inom SHR.

Vilket är ditt bästa tips när man ska välja klinik eller salong?

Välj en auktoriserad, det vill säga SHR-ansluten, hudterapeut! Då vet du att din behandlare har alla nödvändiga kvalifikationer för att ta hand om dig. Dessutom kan du vara trygg med att en auktoriserad hudterapeut har en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada under, eller till följd av behandlingen. Hos våra terapeuter får du professionell rådgivning, effektiv behandling och trygghet hela vägen.

Tack Malin!

Dela med dig av den här artikeln!
  • SHRs ordförande Vanessa Löhndahl

Skönhetsproffs i närbild: Vanessa Löhndahl

NÄRBILD|

Nytillsatt ordförande för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) Vanessa Löhndahl är auktoriserad hudterapeut, innehar gesällbrev i hudterapeutyrket och är därtill utbildad makeupartist. Självklart är vi nyfikna på att ta reda på hur Vanessas dagliga skönhetsrutin ser ut och vad hon tycker att man ska tänka på vid val av skönhetssalong.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Skönhetsproffs i närbild: Camilla Björck

NÄRBILD|

Hudterapeuten Camilla Björck innehar gesäll- och mästarbrev i både hudvård och makeup. Camilla arbetar sedan 15 år tillbaka på Yrkeshögskolan i Landskrona som inhyser Sveriges äldsta, tillika enda kommunala, Hud- och spaterapeututbildning.  Nu ska vi ta reda på allt om denna skillade skolfrökens syn på beauty! 

  • fundersam tjej

Kanyl eller cannula? Allt om när, hur och varför

NÄRBILD|

Vad är det egentligen för skillnad mellan vass kanyl och rundad cannula? När används den ena och när är den andra att föredra? För att få klarhet i dessa frågor har vi vänt oss till Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, legitimerad sjuksköterska och erfaren injektionsbehandlare.

Skönhetsproffs i närbild: AnnaKarin Wahlberg

NÄRBILD|

AnnaKarin Wahlberg är auktoriserad hudterapeut med mästarbrev och en stor erfarenhet i bagaget. Hon har både drivit en hudvårdsklinik och skapat ett eget hudvårdsmärke. Efter att ha skrivit boken Hudnära – hudterapeuternas hemligheter tillsammans med Elin Fagerberg startade de en podcast om skönhet – Hudvårdsdjungeln. Vi tar reda på allt om detta hud-proffs egna rutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?