Janine Bichara

Foto: Marie-Therese Karlberg

Skönhetsproffs i närbild: Janine Bichara

Den estetiska entreprenören bakom Uppsala-baserade skönhetssalongen BeautyCulture by Janine, Janine Bichara, är injektionssjuksköterska, Injektionsexpert hos Dagens Estetik och dessutom styrelsemedlem i Estetiska Injektionsrådet. Denna ljuvliga skönhet har både gedigen erfarenhet och passion för det vackra – det är klart att vi är nyfikna på Janines egna skönhetsrutiner!

Vad är skönhet för dig?

Jag älskar skönhet och brinner för att hjälpa människor att få fram sina vackraste sidor. För mig handlar skönhet om att titta sig i spegeln och må bra. Det finns ingen ”skönhetsmall” som passar alla, det gäller att ta fram just din, helt unika, skönhet.

Finns det någon skönhetsrutin som du aldrig skulle tumma på?

Jag tummar inte på några skönhetsrutiner över huvud taget! Det är viktigt att ta hand om sig själv och att respektera sin hy. Jag är noga med mina hemmaprodukter och gör alltid ordentliga morgon- och kvällsrutiner.

Janine är tyst i några sekunder

Ok. Jag ska vara ärlig. Det kanske tummas lite när jag är på landet eller har semester.

Typ att du somnar med smink?

Nej! Jag kanske hoppar över serum någon kväll. Men där går min gräns.

Hur regelbundet gör du själv någon salongsbehandling, och vad gör du då?

Någon gång i månaden blir det nog. Sen vad det är för behandling är lite olika beroende på vad jag behöver. En gång per år blir det något lite större, exempelvis ett trådlyft, filler eller vad det nu är som behövs.

Är det någon behandling som du är nyfiken på just nu?

Hm. Så här är det: om jag är nyfiken på någon behandling så ser jag till att ta reda på allt jag kan om den. Gillar jag behandlingen eller apparaturen så köper vi in den.

Finns det någon behandling du aldrig skulle göra?

Det finns många behandlingar jag aldrig skulle göra! För mig handlar skönhetsbehandlingar ytterst om att ta hand om sitt välmående och sin hälsa. Oavsett om det är skönhetsoperationer eller salongsbehandlingar så måste allt ha sin grund i välbeprövad vetenskap.

Du har utvecklat en metod som heter Janine-lyftet, berätta vad det innebär!

Jag har klienter som kommer till mig och vill ha effekten av ett trådlyft, men vågar inte testa själva trådarna. Min metod innebär att jag med hjälp av en liten mängd filler kan uppnå liknande resultat som ett trådlyft kan ge. Jag är mycket glad över att kunna hjälpa mina kunder att nå sina mål på ett sätt som de är bekväma med.

Vilken är din favoritbehandling och varför?

Utöver Janine-lyftet så är jag mycket förtjust i skinboosters, Jalupro i synnerhet. Att ta hand om sin hy gör otroligt mycket för din skönhet och ditt välmående.

Vilket är ditt bästa tips när man ska välja klinik eller salong?

Välj noga! Kom ihåg att en billig prislapp innebär att salongen gör andra besparingar i form av brist på erfarenhet, utbildning eller rena produkter. Det kan kosta dig väldigt mycket i längden.
Håll utkik efter behandlare som är anslutna till Estiska Injektionsrådet och läs på omdömessajter vad andra har att säga om salongen. Mitt tips är att kolla in sajten reco som verifierar samtliga omdömen. Det är en trygghet för dig som läser dem.

Tusen tack Janine!

Dela med dig av den här artikeln!
  • SHRs ordförande Vanessa Löhndahl

Skönhetsproffs i närbild: Vanessa Löhndahl

NÄRBILD|

Nytillsatt ordförande för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) Vanessa Löhndahl är auktoriserad hudterapeut, innehar gesällbrev i hudterapeutyrket och är därtill utbildad makeupartist. Självklart är vi nyfikna på att ta reda på hur Vanessas dagliga skönhetsrutin ser ut och vad hon tycker att man ska tänka på vid val av skönhetssalong.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Skönhetsproffs i närbild: Camilla Björck

NÄRBILD|

Hudterapeuten Camilla Björck innehar gesäll- och mästarbrev i både hudvård och makeup. Camilla arbetar sedan 15 år tillbaka på Yrkeshögskolan i Landskrona som inhyser Sveriges äldsta, tillika enda kommunala, Hud- och spaterapeututbildning.  Nu ska vi ta reda på allt om denna skillade skolfrökens syn på beauty! 

  • fundersam tjej

Kanyl eller cannula? Allt om när, hur och varför

NÄRBILD|

Vad är det egentligen för skillnad mellan vass kanyl och rundad cannula? När används den ena och när är den andra att föredra? För att få klarhet i dessa frågor har vi vänt oss till Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, legitimerad sjuksköterska och erfaren injektionsbehandlare.

Skönhetsproffs i närbild: AnnaKarin Wahlberg

NÄRBILD|

AnnaKarin Wahlberg är auktoriserad hudterapeut med mästarbrev och en stor erfarenhet i bagaget. Hon har både drivit en hudvårdsklinik och skapat ett eget hudvårdsmärke. Efter att ha skrivit boken Hudnära – hudterapeuternas hemligheter tillsammans med Elin Fagerberg startade de en podcast om skönhet – Hudvårdsdjungeln. Vi tar reda på allt om detta hud-proffs egna rutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?