Rojda Gümüscü

Skönhetsproffs i närbild: Dr Rojda Gümüscü

Imponerande dr Rojda Gümüscü är specialist i plastikkirurgi, forskare och styrelsemedlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP). Vi kan med trygghet konstatera att det är ett riktigt skönhetsproffs vi har förmånen att prata med. Men vad är egentligen dr Rojdas bästa tips inför ett salongsbesök och vilka skönhetsrutiner skulle hon aldrig tumma på? Vi vet svaren!

Vad är skönhet för dig?

Det är en svår fråga tycker jag. Det kanske låter klyschigt, men välmående är den bästa vägen till skönhet. Mår du bra på insidan och trivs i din kropp så syns det på utsidan. Jag tycker att det är viktigt att vi kommer ihåg att skönhetsideal kan se otroligt olika ut beroende på kultur eller personliga preferenser. Det viktiga är att du trivs, då utstrålar du skönhet.

Finns det någon skönhetsrutin som du aldrig skulle tumma på?

Jag har väldigt torr hy så jag är noga med allt som verkar återfuktande. Naturligtvis är en bra rengöring och en närande fuktighetskräm ett måste, men även att träna och få i mig tillräckligt med vätska. Om jag måste välja en specifik sak som jag aldrig tummar på, så är det att smörja in mig! Jag är supernoga med att ha en riktigt bra moisturizer.

Har du någon favorit?

Nej, inte direkt. Jag växlar mellan lite olika märken.

Hur regelbundet besöker du en skönhetsklinik och vad gör du där?

Väldigt regelbundet. Jag tycker att det är viktigt att vara representativ och ta hand om sig själv. Jag har en jättebra relation med min hudterapeut och gör det hon rekommenderar! Ibland blir det exempelvis en peeling eller microneedling. Mitt tips är att välja en klinik och hudterapeut som du känner förtroende för. En långsiktig relation gör att din hudterapeut kan skräddarsy behandlingsplaner som verkligen ger resultat.

Finns det någon behandling du är nyfiken på?

Nja. Jag är väldigt konservativ och inte så sugen på att testa nya saker som jag inte känner till ordentligt… Med det sagt, så är jag öppen för nya grejer om min hudterapeut rekommenderar dem!

Vilket är ditt bästa tips när man ska välja klinik eller salong?

Var noggrann! Se till att den du går till är legitimerad och certifierad. Tänk också på att ordet ”certifierad” missbrukas rätt ofta och det är värt att ta reda på vilken typ av certifiering det är, vem det är som har utfärdat den och vad den innebär.

Ta reda på vilken utbildning din behandlare har gått. Det bör stå på klinikens hemsida. Det är också viktigt att säkerställa att kliniken eller salongen som din behandlare är verksam vid uppfyller de säkerhetskrav som behövs för att ge en trygg behandling. Det är mycket att tänka på, men det är värt det i längden!

Tack för fina tips dr Rojda, vi hörs snart igen!

Dela med dig av den här artikeln!
  • SHRs ordförande Vanessa Löhndahl

Skönhetsproffs i närbild: Vanessa Löhndahl

NÄRBILD|

Nytillsatt ordförande för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) Vanessa Löhndahl är auktoriserad hudterapeut, innehar gesällbrev i hudterapeutyrket och är därtill utbildad makeupartist. Självklart är vi nyfikna på att ta reda på hur Vanessas dagliga skönhetsrutin ser ut och vad hon tycker att man ska tänka på vid val av skönhetssalong.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Skönhetsproffs i närbild: Camilla Björck

NÄRBILD|

Hudterapeuten Camilla Björck innehar gesäll- och mästarbrev i både hudvård och makeup. Camilla arbetar sedan 15 år tillbaka på Yrkeshögskolan i Landskrona som inhyser Sveriges äldsta, tillika enda kommunala, Hud- och spaterapeututbildning.  Nu ska vi ta reda på allt om denna skillade skolfrökens syn på beauty! 

  • fundersam tjej

Kanyl eller cannula? Allt om när, hur och varför

NÄRBILD|

Vad är det egentligen för skillnad mellan vass kanyl och rundad cannula? När används den ena och när är den andra att föredra? För att få klarhet i dessa frågor har vi vänt oss till Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, legitimerad sjuksköterska och erfaren injektionsbehandlare.

Skönhetsproffs i närbild: AnnaKarin Wahlberg

NÄRBILD|

AnnaKarin Wahlberg är auktoriserad hudterapeut med mästarbrev och en stor erfarenhet i bagaget. Hon har både drivit en hudvårdsklinik och skapat ett eget hudvårdsmärke. Efter att ha skrivit boken Hudnära – hudterapeuternas hemligheter tillsammans med Elin Fagerberg startade de en podcast om skönhet – Hudvårdsdjungeln. Vi tar reda på allt om detta hud-proffs egna rutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?