Dr Hamid Natghian

Foto: Liv Lövendahl

Skönhetsproffs i närbild: Dr Hamid Natghian

Dr Hamid Natghian är specialist i Plastikkirurgi, medgrundare och verksam på Estetiska Institutet i Stockholm och expert på ansiktsplastik hos Dagens Estetik. Denna superstjärna kan precis allt om avancerad skönhet! Vi har naturligtvis tagit reda på rubbet gällande dr Hamids favvo-behandlingar, bästa tips och värsta varningar…

Vad är skönhet för dig?

För mig handlar skönhet om balans och harmoni, naturliga drag och rätt proportioner. I mitt yrke tittar jag på hela personen och anpassar mig efter just den människans ålder, förutsättningar och möjligheter. Det absolut bästa för var och en helt enkelt.

Hur ofta gör du någon salongs-eller klinikbehandling?

Lite Botox var fjärde månad ungefär. Inte så mycket åt gången eftersom jag vill behålla mimiken. Jag gillar också skinboosters som Jalupro och Profhilo och jag har gjort någon filler då och då. Varannan månad ungefär kör jag en PRX-T33-behandling och inför en strandsemester blir det en kur med Emsculpt Neo. Även om jag tränar flera gånger i veckan, både med PT och på egen hand, så ger Emsculpt Neo det där extra inför en strandsemester. Muskler tonas, fett reduceras och hud stramas åt. Eftersom vi har samtliga behandlingar på Estetiska Institutet har jag det väldigt förspänt naturligtvis, men det här är behandlingar som jag hade gjort oavsett.

Finns det någon behandling du är nyfiken på?

Jag är väldigt nyfiken på olika behandlingsmetoder där man använder sig av ”exosomer”, det är små bubblor som bildas inne i våra celler och fungerar som en transportör av ämnen. Jag är absolut intresserad och skulle vilja veta mer, men i nuläget kan jag inte påstå att jag sett bevis eller forskning på att det verkligen fungerar inom vårt fält.

Vilken är din favoritbehandling och varför?

Det kanske låter tråkigt, men Botox är nog min favorit ändå. Det är en snabb och enkel, men samtidigt mycket effektiv behandling. Att exempelvis behandla den så kallade ”arga rynkan” kan ge häpnadsväckande resultat.

Finns det någon behandling du aldrig skulle göra?

Ja då. Jag skulle aldrig ge mig på permanenta fillers, varken i ansikte eller kropp. Vi får relativt ofta ta hand om patienter som lider av komplikationer orsakade av permanenta fillers de fått gjorda utomlands eller i Sverige.

Vad kan det vara för typ av komplikationer?

Exempelvis infektion eller kronisk inflammation. Ibland kan vi hjälpa till med borttagning av fillern som orsakar besvären, men ibland går det tyvärr inte. Problemet med permanenta fillers är att de är just permanenta och inte går att få bort med hyalase om komplikation eller missnöje skulle uppstå.

Vilket är ditt bästa tips när man ska välja klinik eller salong?

Se till att den du går till har rätt kompetens. När det kommer till plastikkirurgi rekommenderar jag starkt att man kontrollerar att kirurgen är utbildad plastikkirurg. En kirurg utan specialistkompetensen plastikkirurgi får utföra operationen, trots att den faktiskt saknar rätt kompetens. Det blir väldigt tydligt, om inte förr, om och när en komplikation uppstår. En kompetent plastikkirurg kan hantera eventuella komplikationer och korrigera om det skulle behövas. Kontrollera gärna på SFEP, Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi, för att se om kirurgen finns med i deras register.
Jag vill också poängtera vikten av att lyssna på sin magkänsla. Känns det inte bra i magen när du går på konsultation, så ska du lita på det. Kom ihåg att du är värd kvalitet och trygghet hela vägen.

Tack för fina råd dr Hamid!

Dela med dig av den här artikeln!
  • SHRs ordförande Vanessa Löhndahl

Skönhetsproffs i närbild: Vanessa Löhndahl

NÄRBILD|

Nytillsatt ordförande för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) Vanessa Löhndahl är auktoriserad hudterapeut, innehar gesällbrev i hudterapeutyrket och är därtill utbildad makeupartist. Självklart är vi nyfikna på att ta reda på hur Vanessas dagliga skönhetsrutin ser ut och vad hon tycker att man ska tänka på vid val av skönhetssalong.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Skönhetsproffs i närbild: Camilla Björck

NÄRBILD|

Hudterapeuten Camilla Björck innehar gesäll- och mästarbrev i både hudvård och makeup. Camilla arbetar sedan 15 år tillbaka på Yrkeshögskolan i Landskrona som inhyser Sveriges äldsta, tillika enda kommunala, Hud- och spaterapeututbildning.  Nu ska vi ta reda på allt om denna skillade skolfrökens syn på beauty! 

  • fundersam tjej

Kanyl eller cannula? Allt om när, hur och varför

NÄRBILD|

Vad är det egentligen för skillnad mellan vass kanyl och rundad cannula? När används den ena och när är den andra att föredra? För att få klarhet i dessa frågor har vi vänt oss till Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, legitimerad sjuksköterska och erfaren injektionsbehandlare.

Skönhetsproffs i närbild: AnnaKarin Wahlberg

NÄRBILD|

AnnaKarin Wahlberg är auktoriserad hudterapeut med mästarbrev och en stor erfarenhet i bagaget. Hon har både drivit en hudvårdsklinik och skapat ett eget hudvårdsmärke. Efter att ha skrivit boken Hudnära – hudterapeuternas hemligheter tillsammans med Elin Fagerberg startade de en podcast om skönhet – Hudvårdsdjungeln. Vi tar reda på allt om detta hud-proffs egna rutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?