Daniella Baptista

Foto: Daniel Holmgren.

Skönhetsproffs i närbild: Daniella Baptista

Skönhetsproffset Daniella Baptista är auktoriserad hudterapeut, driver kliniken Spa of Sweden och är dessutom Dagens Estetiks Hudexpert. Daniella kan allt om hudhälsa och effektiva salongsbehandlingar – självklart vill vi veta vilka skönhetsrutiner experten själv har!

Vad är skönhet för dig?

För mig handlar skönhet först och främst om att vara bekväm i sig själv. Då utstrålar man självsäkerhet och trygghet, något som automatiskt gör dig snyggare!

Finns det någon skönhetsrutin som du aldrig skippar?

SPF året runt och en ordentlig rengöring. Det finns liksom inga vägar runt det här. Just nu använder jag Sheer Zink SPF 30 som förutom ett bra UV-skydd även skyddar mot blått ljus. När det kommer till rengöring anpassar jag den efter min huds behov. Är jag yttorr kör jag med peeling och känns min hy fet eller obalanserad blir det en mild rengöringsmjölk.

Är det sant! Brukar det inte vara tvärtom?

För mig funkar det bäst med att använda rengöringar med exfolierande effekt när jag är yttorr. Det hjälper till att avlägsna döda hudceller och produkterna jag använder efter får mer effekt. Sedan använder jag mildare rengöringar för att upprätthålla en bra hudbarriär, speciellt under de kalla månaderna. Eftersom jag har en fetare hudtyp så klarar min hud av exfolierande produkter väldigt bra.

Hur regelbundet gör du behandlingar och vilka gör du?

Som tonåring hade jag problemhy och det har krävts mycket arbete för att komma tillrätta med ärr. Nu är jag noga med att ta hand om min hy och se till att komplettera hemvård med effektiva salongsbehandlingar. Jag gör en kemisk peeling ungefär var sjätte vecka. Var tredje månad blir det microneedling och jag kör laser och ICOONE -behandlingar regelbundet. ICOONE ger en djupgående bindvävsbehandling med hjälp av vakuum, laser och LED. Jag har lipödem och gjorde nyligen en kur och har fått fantastiska resultat. ICOONE är också en toppen-behandling när man vill ha bort celluliter och arbeta med fasthet.

Finns det någon du behandling du är nyfiken på men aldrig har testat?

Carboxy therapy, alltså medicinsk koldioxidterapi, mot mörka ringar under ögonen. Jag har testat tear trough, men det var verkligen inget för mig. Jag ska vara ärlig och säga att det sa faktiskt injektionssköterskan innan behandlingen, men jag stod på mig. Vilket var ett misstag. Nu är jag sugen på att testa Carboxy therapy istället. Det ska bli spännande!

Vilken är ditt bästa råd inför val av salong?

Välj en salong som du känner förtroende för! Se till att din behandlare är certifierad. Ett tips är att kolla in SHR och se om din terapeut finns med där. Men kom ihåg att det finns gott om välutbildade terapeuter som fått sin utbildning utomlands också. Var noga med att läsa omdömen och titta på före- och efterbilder. Jag tycker inte att någon ska ruinera sig för att gå på salong, men tänk på att kvalitet kostar en slant mer. Det brukar löna sig i längden.

 

Tack för pratstunden Daniella, vi hörs snart igen!

Dela med dig av den här artikeln!
  • SHRs ordförande Vanessa Löhndahl

Skönhetsproffs i närbild: Vanessa Löhndahl

NÄRBILD|

Nytillsatt ordförande för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) Vanessa Löhndahl är auktoriserad hudterapeut, innehar gesällbrev i hudterapeutyrket och är därtill utbildad makeupartist. Självklart är vi nyfikna på att ta reda på hur Vanessas dagliga skönhetsrutin ser ut och vad hon tycker att man ska tänka på vid val av skönhetssalong.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Skönhetsproffs i närbild: Camilla Björck

NÄRBILD|

Hudterapeuten Camilla Björck innehar gesäll- och mästarbrev i både hudvård och makeup. Camilla arbetar sedan 15 år tillbaka på Yrkeshögskolan i Landskrona som inhyser Sveriges äldsta, tillika enda kommunala, Hud- och spaterapeututbildning.  Nu ska vi ta reda på allt om denna skillade skolfrökens syn på beauty! 

  • fundersam tjej

Kanyl eller cannula? Allt om när, hur och varför

NÄRBILD|

Vad är det egentligen för skillnad mellan vass kanyl och rundad cannula? När används den ena och när är den andra att föredra? För att få klarhet i dessa frågor har vi vänt oss till Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, legitimerad sjuksköterska och erfaren injektionsbehandlare.

Skönhetsproffs i närbild: AnnaKarin Wahlberg

NÄRBILD|

AnnaKarin Wahlberg är auktoriserad hudterapeut med mästarbrev och en stor erfarenhet i bagaget. Hon har både drivit en hudvårdsklinik och skapat ett eget hudvårdsmärke. Efter att ha skrivit boken Hudnära – hudterapeuternas hemligheter tillsammans med Elin Fagerberg startade de en podcast om skönhet – Hudvårdsdjungeln. Vi tar reda på allt om detta hud-proffs egna rutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?