agneta

Skönhetsproffs i närbild: Agneta Elmegård

Prisbelönta journalisten Agneta Elmegård är skönhetsredaktör på Aftonbladet, grundare av bloggen Skönhetsredaktörerna och dessutom utnämnd till en av nordens mest inflytelserika personer inom hållbar skönhet. Ett riktigt skönhetsproffs helt enkelt. Det är klart att vi är nyfikna på denna sköna bönas personliga favoriter när det kommer till beauty!

Vad är skönhet för dig Agneta?
För mig är skönhet kopplat till välmående och en hälsosam utstrålning. Jag föredrar naturliga resultat framför en överarbetad look, vilket innebär att hudens struktur är viktigare än en rynka här och där. Man kan helt enkelt inte lura betraktarens öga hur mycket som helst.

Finns det någon skönhetsrutin som du aldrig skulle tumma på?
Rengöring! I synnerhet kvällsrengöring. Det har nog aldrig hänt att jag har skippat att ta bort makeupen innan jag går och lägger mig. En annan skönhetsrutin jag verkligen gillar är peeling och då väljer jag enzym framför mekanisk friktion.

Hur regelbundet besöker du en skönhetsklinik och vad gör du där?
Varannan månad gör jag en lite kraftigare peeling på salong. Mitt yrke gör också att jag får möjlighet att testa nya spännande behandlingar, men jag tackar inte ja till vad som helst. Jag är inte så mycket för invasiva behandlingar och jag vill inte bygga volym exempelvis.

Finns det någon behandling du är nyfiken på?
Jag är en försiktig general och är nyfiken rätt länge innan jag testar något nytt eftersom jag vill veta exakt vad behandling innebär. Exempelvis var jag jättenyfiken på Nucleofill men gjorde grundlig research och efter två års grävande vågade jag prova. Och ja, Nucleofill levde upp till mina förväntningar!

Vilken är din favoritbehandling och varför?
Jag är förtjust i Profhilo eftersom behandlingen ger ett fint resultat, innebär få stick och inte bygger volym. Jag är bara ute efter ett härligt glow och att återställa fuktnivån i min hy. Jag gillar som sagt också biostimulatorn Nucleofill som hjälper huden att reparera och bygga upp sig själv.

Finns det någon behandling du aldrig skulle göra?
Nja. Det vet jag ju inte idag. Utvecklingen går framåt även inom estetiska behandlingar. Trots att jag har skrivit om skönhet i så många år testade jag inte laser förrän i fjol. Tidigare var laserbehandlingarna lite väl starka för min smak, men nu finns det mildare alternativ.

Vilket är ditt bästa tips inför en klinikbehandling?
Det räcker inte med ett!

  1. Var noga när du väljer klinik. Basera inte ditt beslut på prislappen utan gör efterforskningar gällande kompetens, rekommendationer och eventuella produkter.
  2.  Titta på klinikens före – och efterbilder.
  3. Ta reda på klinikens rutiner vid en eventuell komplikation.
  4. Om du bestämmer dig för någon form av filler eller preparat, be om att få se när förpackningen bryts så att det verkligen är det preparatet som ni kommit överens om. Får du en komplikation måste du själv veta vad du fått injicerat.

Tack för goda råd och trevlig pratstund Agneta!

Dela med dig av den här artikeln!
  • SHRs ordförande Vanessa Löhndahl

Skönhetsproffs i närbild: Vanessa Löhndahl

NÄRBILD|

Nytillsatt ordförande för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) Vanessa Löhndahl är auktoriserad hudterapeut, innehar gesällbrev i hudterapeutyrket och är därtill utbildad makeupartist. Självklart är vi nyfikna på att ta reda på hur Vanessas dagliga skönhetsrutin ser ut och vad hon tycker att man ska tänka på vid val av skönhetssalong.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Skönhetsproffs i närbild: Camilla Björck

NÄRBILD|

Hudterapeuten Camilla Björck innehar gesäll- och mästarbrev i både hudvård och makeup. Camilla arbetar sedan 15 år tillbaka på Yrkeshögskolan i Landskrona som inhyser Sveriges äldsta, tillika enda kommunala, Hud- och spaterapeututbildning.  Nu ska vi ta reda på allt om denna skillade skolfrökens syn på beauty! 

  • fundersam tjej

Kanyl eller cannula? Allt om när, hur och varför

NÄRBILD|

Vad är det egentligen för skillnad mellan vass kanyl och rundad cannula? När används den ena och när är den andra att föredra? För att få klarhet i dessa frågor har vi vänt oss till Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, legitimerad sjuksköterska och erfaren injektionsbehandlare.

Skönhetsproffs i närbild: AnnaKarin Wahlberg

NÄRBILD|

AnnaKarin Wahlberg är auktoriserad hudterapeut med mästarbrev och en stor erfarenhet i bagaget. Hon har både drivit en hudvårdsklinik och skapat ett eget hudvårdsmärke. Efter att ha skrivit boken Hudnära – hudterapeuternas hemligheter tillsammans med Elin Fagerberg startade de en podcast om skönhet – Hudvårdsdjungeln. Vi tar reda på allt om detta hud-proffs egna rutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

NÄRBILD|

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!

Grundkurs i: Exosomer

KLINIK|

Befinner du dig i skönhetssvängen har du säkert hört hur det tisslas och tasslas om exosomer. Inte nog med att dessa små membranbubblor finns på allas läppar och dyker upp i dina sociala flöden, nu verkar de även flytta in i ditt badrumsskåp och på din skönhetsklinik. Men vad är egentligen exosomer, och varför är de så hypade? Vi tar reda på svaren!

Infrarött ljus – vad är grejen?

KLINIK|

Få har undgått det infraröda ljusets intåg på salonger och kliniker. Det infraröda (”IR” för de invigda) ljuset sägs ha helande, stärkande och lugnande effekt och ska göra under för huden, hjärtat och sömnen. Det låter onekligen som en mirakelkur. Men varifrån kommer denna lysande trend? Och finns det några belägg för att det faktiskt kan fungera?