Grand Aesthetic Party – en fest i skönhetens tecken

Svenska Molderm Aesthetics bjöd in till en helkväll i vackra Västra Hamnen där skönhets-entusiaster serverades välkomponerad trerätters, uppträdande i världsklass och många spännande nyheter.

Malmö fylldes av internationella skönhetsexperter som vallfärdat för att delta i årets Molderm Aesthetics ”Grand Aesthetic Party”. Här njöt man av hög takhöjd (bildligt och bokstavligt), underhållning i form av imponerande artisteri, läcker mat och dryck, mingel med många av estetikbranschens främsta och sist men inte minst – ett potpurri av nyheter signerade Molderm Aesthetics.

CEO Markus Nilsson och Global Business Manager Mia Wallinder skötte värdskapet med bravur och kvällen bjöd på ett party som seglade sömlöst mellan seriös forskning och vetenskap, häpnadsväckande innovationer (mer om dessa framöver…), glittrande glamour och härliga festligheter.

Hormoner – bråkstakar och kompisar

Dina hormoner är som små budbärare som styr flera av funktionerna i din kropp och när de svänger kan även ditt mående göra det. Men visste du att dina hormoner även kan påverka din hud? Från akne under menstruationen till den legendariska "gravidglöden" och de utmaningar som kan uppstå under förklimakteriet och klimakteriet, auktoriserade hudterapeuten Elin Fagerberg utforskar olika sätt hormoner kan påverka vår hud och vårt välmående.

När reklam för skönhetsingrepp bryter mot lagen – tre vanliga missar

Konsumentverkets granskning av reklam för estetiska verksamheter visar på stora brister och i flera fall brott mot marknadsföringslagen. Maja Rogemyr, jurist vid Konsumentverket, menar att många aktörer säkert vill efterleva lagstiftningen – men att det ändå går att konstatera att det finns brister i marknadsföringen.

Sant eller falskt om laser – vi ställer frågor och avlivar myter

Hårborttagning, hudföryngring eller borttagning av pigmentfläckar – möjligheterna är till synes oändliga när det kommer till laser som behandlingsmetod. Men vad ska du egentligen tänka på innan du kastar dig iväg för en behandling? Vi har pratat med Sara Ladelfa, hudterapeut med gedigen erfarenhet av laser, som reder ut några av de vanligaste frågorna.

Skönhetsproffs i närbild: Robin (Elecktra) Werner

Robin Werner gjorde succé i SVTs Dragrace Sverige med den ljuvliga skånska karaktären Elecktra. Efter det har Robin både fått skivkontrakt och uppträtt på Melodifestivalen 2024 som Elecktra med låten Banne mig. Förutom sitt artisteri arbetar Robin som makeup-artist och med PR för beauty-brands. Nu ska vi banne mig ta reda på allt om både Robins och Elecktras skönhetstips!