Estetiska Injektionsrådets Årsmöte – säker skönhet i fokus

När Estetiska Injektionsrådet har årsmöte händer det mycket. Utöver att nya medlemmar välkomnas och styrelsen uppdateras, så samlas även många av beauty-branschens främsta för att titta närmare på trender, innovationer och säkerhet. Och naturligtvis – njuta av glam i massor!

Trevligt sällskap och härliga nyheter fyllde de vackra lokalerna på Strandvägen 7A. Trots uppsluppen stämning var allvaret närvarande, bland annat i form av IVO som rapporterade om skräckexempel från tidigare tillsynsinsats. Den (relativt) nytillkomna Skönhetslagen diskuterades och förslag på förbättringar lyftes.

Vi är naturligtvis hoppfulla om att en dag kunna förvänta oss att estetiska injektioner enbart finns att tillgå hos certifierade behandlare med fullgott vårdansvar. Fram till dess är vi obehärskat glada och tacksamma över den trygga hand Estetiska Injektionsråden erbjuder.

Är hairline lowering något för dig?

För att få ett mer harmoniskt ansikte, skapa jämvikt mellan ansiktets övre, mellersta och nedersta del, samt få ett mer balanserat hårfäste väljer allt fler att genomgå en hairline lowering-operation. Men hur går processen egentligen till? För vem är det lämpligt, och vad bör du tänka på? Vi förklarar och reder ut.

Nytt från Cliniccare – Retinol Renewal Cream

Cliniccares Retinol Renewal Cream har mikroskopiska kapslar med retinolmolekyler, vilket ska ha avgörande fördelar jämfört med traditionell retinol. Joa Duvgard, grundare och ansvarig för utvecklig på Cliniccare, berättar varför.

IMCAS 25-årsjubileum

Estetikbranschens elit samlades i Paris under IMCAS World Congress 2024 för att ta del av ny teknik, forskning och spännande innovationer inom dermatologi, plastikkirurgi och estetiska behandlingar. Självklart var vi på plats!

Hemvård med Dermaceutics K Ceutic

Omtänksam eftervård ser till att du maxar resultatet av din estetiska behandling. Med K Ceutic från Dermaceutic ska svullnad och rodnad efter exempelvis laserbehandling, kemisk peeling eller microneedling minimeras.