lena ben

hemma-eller salongslaser?

Varför funkar inte min laserbehandling?

Hejsan,

Kan du berätta om skillnaden mellan salongslaser för hårborttagning och hemmalaser?

Jag har använt en hemmalaser under 6 månader och är osäker på om det är mig eller maskinen det är fel på. Eftersom jag inte märkt någon minskning av hår, är det ens värt att lägga pengar på att gå till en salong för en ”tyngre maskin” om jag inte ens fått liiite mindre hårväxt. Laser kanske inte är för alla? Är blek och har mörkt hår.

Tack på förhand,
Kristin Taed

 

Hej Kristin! Tack för din fråga.

Det finns en betydande skillnad mellan hemmalaser och medicinska laserapparaturer. Hemmalaser är mindre kraftfulla, de ger inte samma nivå av hårborttagning eller långsiktiga resultat. Under hårborttagning med laser absorberas laserljuset av pigmentet (melanin) i hårsäcken. Ljuset omvandlas till värme och den värmeenergin skadar hårsäcken och dess förmåga att producera nya hårstrån. Laserbehandling är mest effektiv när håret är i sin tillväxtfas, anagenfasen, mindre effektiv i vilofas, telogenfas. Då alla hår är i olika faser behövs av naturliga skäl fler sessioner. Har du en ljusare hudtyp och mörkt hår borde du ha goda förutsättningar för bra effekt av hårborttagning med laser.

Tyvärr är inte estetiska laserbehandlingar tillräckligt reglerade. Det leder till att alla kan driva verksamheter med laserbehandlingar utan att ha medicinsk kunskap bakom sig. Det medför bieffekter som kan vara skadliga eller till och med ha motsatta effekter än det man önskar/syftar med behandlingen som till exempel att man istället får ökad hårväxt. Sök en professionell hudläkarledd klinik som erbjuder laserbehandlingar.

Hälsar,
Dr Brenda Silva
Specialist inom estetisk och medicinsk dermatologi
Hudläkare i Väst

Dela med dig av den här artikeln!

Brenda Silva

expert laser

Vi presenterar stolt vår laserexpert dr Brenda Silva, specialistläkare inom dermatologi och venerologi.
Dr Brenda är specialist inom estetisk och medicinsk dermatologi med inriktning på hudcancer, hudkirurgi, laser och estetik. På sin klinik i Uddevalla, Hudläkare I Väst, arbetar man aktivt för att vara ett stöd på vägen till en bättre hudhälsa.

Dr Brenda är styrelseledamot i PDF – Privatpraktiserande Dermatologers Förening

Och medlem i: Svenska sällskapet för dermatologi och venerologi
EADV – European Academy of Dermatology & Venereology

Brenda Silva

expert laser

Vi presenterar stolt vår laserexpert dr Brenda Silva, specialistläkare inom dermatologi och venerologi.  Dr Brenda är specialist inom estetisk och medicinsk dermatologi med inriktning på hudcancer, hudkirurgi, laser och estetik. På sin klinik i Uddevalla, Hudläkare I Väst, arbetar man aktivt för att vara ett stöd på vägen till en bättre hudhälsa.

Dr Brenda är styrelseledamot i PDF – Privatpraktiserande Dermatologers Förening

Och medlem i: Svenska sällskapet för dermatologi och venerologi
EADV – European Academy of Dermatology & Venereology

Jag är rädd att tappa fett!

Jag vill gärna förbättra hudstrukturen (har lite akne-ärr och begynnande rynkor) med hjälp av laser eller RF, men är svinrädd att tappa fett i ansiktet.