fräschare halshy

Tips på behandlingar för en åldrad hals?

Hej,

Finns det någon behandling eller fillers som snyggar till en saggig hals? Jag har inget direkt häng men huden ser torr ut och har något område som är skrynkligt och stramt.

Mia

Hej Mia!
Tack för din fråga.

  • Kemiska peelingar avlägsnar döda hudceller och bidrar till cellförnyelse och friskare hud med bättre textur och mindre orenheter.
  • Hyaluronsyra är en substans man har naturligt i kroppen. Hyaluronsyra-baserade fillers, är icke-permanenta, fyller ut rynkor, förbättrar fina linjer och ger huden fukt. Skinboosters, en typ av flytande fillers som i kombination med näringsämnen, har mer en återfuktande funktion, gör linjer mindre synliga och huden får mer elasticitet och lyster.
  • Botolintoxin kan genom sin muskelavslappnande effekt förbättra de horisontella linjer på halsen, och även minska aktiviteten i de stora platysma muskelbanden som drar ner huden från underkäken till nyckelbenen. Det ger mindre spänning i muskeln och ett mer ungdomligt utseende.
  • Mikroneedling med radiofrekvens är en metod där man utför en kontrollerad skada i huden med nålar samtidigt som ”värme” förs in på dermal nivå. Det är starkt kollagenstimulerande och förbättrar i sin tur hudtexturen och ger en uppstramande fin effekt.
  • Laserbehandlingar i olika former (ablativa, icke-ablativa, fraktionerade, icke-fraktionerade) har också visat att ”i rätt” händer uppnå mycket fina resultat på ett mer kontrollerat sätt. Det finns inte liknande risker som med fillers (kärlocklusion). Kombination av Mikroneedling RF och laserbehandling visar i studier ge ännu bättre effekt. Sök en hudläkare som är expert för just dessa behandlingar.

Hälsar,
Dr Brenda Silva
Specialist inom estetisk och medicinsk dermatologi
Hudläkare i Väst

 

Dela med dig av den här artikeln!

Brenda Silva

expert laser

Vi presenterar stolt vår laserexpert dr Brenda Silva, specialistläkare inom dermatologi och venerologi.
Dr Brenda är specialist inom estetisk och medicinsk dermatologi med inriktning på hudcancer, hudkirurgi, laser och estetik. På sin klinik i Uddevalla, Hudläkare I Väst, arbetar man aktivt för att vara ett stöd på vägen till en bättre hudhälsa.

Dr Brenda är styrelseledamot i PDF – Privatpraktiserande Dermatologers Förening

Och medlem i: Svenska sällskapet för dermatologi och venerologi
EADV – European Academy of Dermatology & Venereology

Brenda Silva

expert laser

Vi presenterar stolt vår laserexpert dr Brenda Silva, specialistläkare inom dermatologi och venerologi.  Dr Brenda är specialist inom estetisk och medicinsk dermatologi med inriktning på hudcancer, hudkirurgi, laser och estetik. På sin klinik i Uddevalla, Hudläkare I Väst, arbetar man aktivt för att vara ett stöd på vägen till en bättre hudhälsa.

Dr Brenda är styrelseledamot i PDF – Privatpraktiserande Dermatologers Förening

Och medlem i: Svenska sällskapet för dermatologi och venerologi
EADV – European Academy of Dermatology & Venereology

Jag är rädd att tappa fett!

Jag vill gärna förbättra hudstrukturen (har lite akne-ärr och begynnande rynkor) med hjälp av laser eller RF, men är svinrädd att tappa fett i ansiktet.