mentorskap

Tips för att bli bättre på estetiska injektioner

Hej Janine,

Jag lyssnade på Dagens Estetiks panelsamtal under Stockholm Beauty Week och blev så inspirerad av det du sa om att erfarenhet ger trygghet hos behandlaren. Jag är sjuksköterska i grunden och har gått på utbildning hos en känd (fillers)leverantör för att lära mig rätt teknik. Tyvärr känner jag mig fortfarande osäker och undrar om du kan rekommendera vad man som seriös behandlar ska göra/gå för vidareutbildningar för att vara trygg i sin roll inom estetiska injektioner.

Tack för tips!

Hej,
Vad roligt att jag kunde inspirera dig och tack för din viktiga fråga!

Det är inte konstigt alls att du är osäker trots din grundutbildning då den inte räcker till för att du ska känna dig säker. Säker är du efter flera år i branschen när du har övat, gjort både framgångsrika och mindre framgångsrika behandlingar, gått på utbildningar, fått hjälp med dina frågor och lärt dig mera om utvecklingen i den underbara estetiska branschen.

När jag var ny och kände att jag behövde stöd tog jag kontakt med en erfaren och mycket kompetent estetisk behandlare och sjuksköterska. Vi tog in kunder där jag gjorde konsultationer och behandlingar och efter gav hon mig feedback. Dessa stunder var guld! Därför bestämde jag mig för att själv starta ett mentorprogram och hjälpa andra att bli duktiga estetiska injicerare. Jag såg det stora behovet och ville dela med mig av mina kunskaper. Efter 15 år i branschen har jag lärt mig så mycket! Jag kommer att verka för att estetiska behandlingar ska vara en vidareutbildning för behöriga utövare i stället för att vi ska förlita oss på kurser och föreläsningar och sen bli lämnade vind för våg.
Jag tycker också att det är fantastiskt bra att vara medlem i Estetiska Injektionsrådet och FAN club där vi ses och delger varandra olika bra tips och klokheter inom branschen. Vi är ett gäng behandlare som också tar hjälp av varandra. Vi kan ringa när vi känner oss fundersamma och stötta varandra.

Mitt förslag är att kontakta någon du känner förtroende för och be om mentorskap. Du får säkert betala en slant, men det är verkligen värt pengarna tycker jag. Jag är oändligt tacksam för det stöd och hjälp jag fick av en kompetent och professionell kollega.

Bästa hälsningar!

Janine

Dela med dig av den här artikeln!

Janine Bichara

Injektionssjuksköterska

Vår imponerande injektionsexpert, injektionssjuksköterskan Janine Bichara, har mer än 15 års erfarenhet av estetiska injektioner, är ordförande i Patientnämnden region Uppsala och kassör i Estetiska Injektionsrådet. Janine är även verksam som mentor och behandlare på sin klinik Beautyculture by Janine (@beautyculturebyjanine) i Uppsala, en personlig klinik med högkvalitativa behandlingar.

Janine Bichara

Injektionssjuksköterska

Vår imponerande injektionsexpert, injektionssjuksköterskan Janine Bichara, har mer än 15 års erfarenhet av estetiska injektioner, är ordförande i Patientnämnden region Uppsala och kassör i Estetiska Injektionsrådet. Janine är även verksam som mentor och behandlare på sin klinik Beautyculture by Janine (@beautyculturebyjanine) i Uppsala, en personlig klinik med högkvalitativa behandlingar.

Botox mot migrän?

Stick på väl valda ställen kan göra underverk för migrän-patienter. Vår injektionsexpert Janine Bichara förklarar varför.