man kollar hårfäste och pigmentfläckar

pigmentfläckar i hårfästet

Påverkas håret om jag tar bort pigmentfläckar med laser?

Hej Dagens Estetiks laserexpert.

Jag har pigmentfläckar, förmodligen beroende på ålder, precis i hårfästet. Finns det någon laser som kan ta bort dem utan att ta död på hårsäckarna?

Albin

Hej Albin! Tack för din fråga!

Ålderstecken kan visa sig som olika pigmenterade hudförändringar som solfläckar och åldersvårtor. Det måste undersökas av en hudläkare innan man behandlar. Hudläkaren har flera års studier och klinisk erfarenhet bakom sig. Hudläkare är speciellt inriktade på hudorganet, dess olika tillstånd/sjukdomar, hur man diagnostiserar och behandlar. Vi använder oss av Dermatoskopi, en undersökningsteknik där vi använder, en förstoringslampa med ljus för att se huden på en djupare nivå. På det sättet kan vi göra skillnad mellan ofarliga snälla pigmentförändringar som t.ex. solfläckar och misstänkta hudförändringar som t.ex. Melanom, en farlig hudcancer, eller dess förstadier. När det är gjort kan vi sedan bestämma vilken metod man tar till för avlägsnande av den pigmenterade hudförändringen. Är det åldersvårtor kan dessa skrapas försiktigt utan att skada hårfollikeln, är det solfläckar, kan dessa lasras. Lasrar man vid mörkt hår kan laserljuset söka sig till pigment i hårstrån vilket kan påverka dess tillväxt. Har man däremot ljust hår söker sig inte laserljuset på samma sätt och därmed inte påverka hårfollikeln. Man behöver dock vara försiktig under behandlingen.

Hälsar,
Dr Brenda Silva
Specialist inom estetisk och medicinsk dermatologi
Hudläkare i Väst

Dela med dig av den här artikeln!

Brenda Silva

expert laser

Vi presenterar stolt vår laserexpert dr Brenda Silva, specialistläkare inom dermatologi och venerologi.
Dr Brenda är specialist inom estetisk och medicinsk dermatologi med inriktning på hudcancer, hudkirurgi, laser och estetik. På sin klinik i Uddevalla, Hudläkare I Väst, arbetar man aktivt för att vara ett stöd på vägen till en bättre hudhälsa.

Dr Brenda är styrelseledamot i PDF – Privatpraktiserande Dermatologers Förening

Och medlem i: Svenska sällskapet för dermatologi och venerologi
EADV – European Academy of Dermatology & Venereology

Brenda Silva

expert laser

Vi presenterar stolt vår laserexpert dr Brenda Silva, specialistläkare inom dermatologi och venerologi.  Dr Brenda är specialist inom estetisk och medicinsk dermatologi med inriktning på hudcancer, hudkirurgi, laser och estetik. På sin klinik i Uddevalla, Hudläkare I Väst, arbetar man aktivt för att vara ett stöd på vägen till en bättre hudhälsa.

Dr Brenda är styrelseledamot i PDF – Privatpraktiserande Dermatologers Förening

Och medlem i: Svenska sällskapet för dermatologi och venerologi
EADV – European Academy of Dermatology & Venereology

Jag är rädd att tappa fett!

Jag vill gärna förbättra hudstrukturen (har lite akne-ärr och begynnande rynkor) med hjälp av laser eller RF, men är svinrädd att tappa fett i ansiktet.