filler mot akne-ärr

Akne-ärr blev värre av filler – vad ska jag göra?

Hej,

Jag heter Margareta och har dessvärre väldigt dålig erfarenhet av estetiska injektioner. Efter en tonår med kraftig acne vulgaris har jag mycket ärr i ansikte (främst kinder). Jag vände mig till en salong som sa sig kunna jämna ut ärren med hjälp av filler. Det kunde de inte. Jag ser värre ut nu än innan och jag är mycket ledsen över resultatet. Jag vet att det är av övergående karaktär och jag längtar efter att det ska försvinna. Trots det har jag sett fina resultat på diverse forum, tyvärr bor jag långt ifrån de salonger som har visat fina före/efter-bilder. Finns det någon speciell kompetens eller ”testfråga” jag ska efterfråga/ställa för att kolla om injektionssköterskan kan hjälpa mig med ärren?

Tack på förhand,
Margareta

Hej Margareta,

Jag blir så ledsen att du behövt vara med om detta. Men trösten är att det finns hjälp att få! Jag skulle rekommendera att du först tar bort den filler som blivit felplacerad, om så är möjligt. Och ibland kan det vara värt att göra resan för att komma till en behandlare som har den erfarenhet och kunskap det behövs för att kunna hjälpa dig. Är det ändå inte möjligt så skulle jag be behandlaren visa egna före och efter bilder på kunder de haft med samma problem. Och är det någon som säger att de kan garantera att du blir helt av med dina ärr skulle jag dra öronen åt mig. Akneärr är komplicerade och oftast krävs det en kombination av olika behandlingar för att kunna göra dom mindre synliga, och oftast försvinner de ändå inte helt men kan så klart förbättras. Jag skulle rekommendera en kombination av till exempel FRAX-laser eller microneedling och Viscoderm Hydrobooster, vilket är en unik skinbooster som både reparerar huden och lyfter dina ärr.

Hälsar,
Lisa Larsson
Leg. Sjuksköterska
Leg. Sjuksköterska inom estetisk medicin
Gllow

Dela med dig av den här artikeln!

Lisa Larsson

injektionsexpert

Vår förträffliga expert på estetiska injektioner, Lisa Larsson, är legitimerad sjuksköterska och har arbetat inom estetisk medicin sedan 2015. Innan Lisa startade sin Uppsala-baserade klink Gllow var hon verksam på Art Clinic där hon jobbade tillsammans med några av Sveriges främsta plastikkirurger. Lisa har en stark passion för att ge naturliga, långvariga och säkra resultat åt sina patienter.

Leg. Sjuksköterska sedan 2008

Leg. Sjuksköterska inom estetisk medicin sedan 2015

Certifierad av Estetiska Injektionsrådet EIR

Master Academy Injector för IBSA Nordic

Patientskadeförsäkrad via Folksam

Registrerad hos IVO

Foto: Cecelina Tornberg.

Lisa Larsson

injektionsexpert

Vår förträffliga expert på estetiska injektioner, Lisa Larsson, är legitimerad sjuksköterska och har arbetat inom estetisk medicin sedan 2015. Innan Lisa startade sin Uppsala-baserade klink Gllow var hon verksam på Art Clinic där hon jobbade tillsammans med några av Sveriges främsta plastikkirurger. Lisa har en stark passion för att ge naturliga, långvariga och säkra resultat åt sina patienter.

Leg. Sjuksköterska sedan 2008
Leg. Sjuksköterska inom estetisk medicin sedan 2015
Certifierad av Estetiska Injektionsrådet EIR
Master Academy Injector för IBSA Nordic
Patientskadeförsäkrad via Folksam
Registrerad hos IVO

Foto: Cecelina Tornberg.

Jag är rädd att tappa fett!

Jag vill gärna förbättra hudstrukturen (har lite akne-ärr och begynnande rynkor) med hjälp av laser eller RF, men är svinrädd att tappa fett i ansiktet.