• Plastik utomlands? Tänk på det här!

    Allt fler väljer att korsa landsgränsen för att göra en plastikoperation. Oavsett varför du funderar på en operation utomlands, gäller det att tänka igenom beslutet både en och två gånger innan du bokar biljett. Plastikkirurgen dr Johan Thorfinn, ledamot i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP), berättar varför.

Skönhetsproffs i närbild: Malin Tivlin

Malin Tivlin är inte bara auktoriserad hudterapeut, hon är dessutom ordförande för SHR – Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation. Men hur sköter egentligen detta fullfjädrade hudproffs sin egen hy, och vilka är hennes bästa tips inför en ansiktsbehandling?

Är den Svenska Skönhetslagen otillräcklig?

Att slinka in på en svensk salong för en estetisk injektion har aldrig varit tryggare. Tack vare den nya fräscha Skönhetslagen kan vi känna oss säkra på att injektions-behandlaren kan hantera en kanyl på rätt sätt. Trots det menar Estetiska Injektionsrådet att den nuvarande lagen inte räcker för att garantera rätt kompetens hos din behandlare. Vi har talat med Ulf Samuelson, medgrundare och styrelseledamot i Estetiska Injektionsrådet för att få veta mer.

Skönhetsproffs i närbild: Dr Hamid Natghian

Dr Hamid Natghian är specialist i Plastikkirurgi, medgrundare och verksam på Estetiska Institutet i Stockholm och Plastikexpert hos Dagens Estetik. Denna superstjärna kan precis allt om avancerad skönhet! Vi har naturligtvis tagit reda på rubbet gällande dr Hamids favvo-behandlingar, bästa tips och värsta varningar…

Skönhetsproffs i närbild: Janine Bichara

Den estetiska entreprenören bakom Uppsala-baserade skönhetssalongen BeautyCulture by Janine, Janine Bichara, är injektionssjuksköterska, injektionsexpert hos Dagens Estetik och dessutom styrelsemedlem i Estetiska Injektionsrådet. Denna ljuvliga skönhet har både gedigen erfarenhet och passion för det vackra – det är klart att vi är nyfikna på Janines egna skönhetsrutiner!

Skönhetsproffs i närbild: Dr Rojda Gümüscü

Imponerande dr Rojda Gümüscü är specialist i plastikkirurgi, forskare och styrelsemedlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP). Vi kan med trygghet konstatera att det är ett riktigt skönhetsproffs vi har förmånen att prata med. Men vad är egentligen dr Rojdas bästa tips inför ett salongsbesök och vilka skönhetsrutiner skulle hon aldrig tumma på? Vi vet svaren!

Omdömessajter och plastikkirurgi – tänk på det här!

Sociala medier och omdömessajter är ett naturligt första stopp i jakten på erfarenheter från kliniker, salonger och plastikkirurger. Men kan vi vara säkra på att det är här vi får bäst guidning? Vi pratar med Dr. Rojda Gümüscü, specialist i plastikkirurgi, verksam på Art Clinic och dessutom styrelsemedlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP), om vad man ska ta med sig in i omdömesdjungeln.

Placering av implantat

Hur påverkar ett implantats placeringen bröstets form? Vår expert på kroppsplastik, dr Patrik Höijer vet svaret!